Gegroet broederbanden en toeschouwers,

Al heel lang vertellen ouders hun kinderen het verhaal van de Kerstman. Een magische man die in één avond cadeautjes bezorgt aan alle lieve kindjes van Skandia. Waar hij de cadeautjes vandaan haalt, weet niemand. En hoe hij het voor elkaar krijgt om ze allemaal in een avond te bezorgen, is eveneens een geheim.
            De waarheid? Die is iets minder magisch dan de ouders hun kinderen doen geloven. Odin Nickelson is een simpele man die zijn leven heeft gewijd aan het gelukkig maken van kinderen. Samen met de bemanning van zijn Wolfschip Dasher vinden ze hun cadeautjes tijdens hun plundertochten. Dit jaar gaat het allemaal alleen net iets anders. De Dasher staat aan wal, omdat een scherpe rots net onder het
wateroppervlak een gat in het schip heeft geslagen. Dat schip gaat voorlopig dus nergens heen, maar nog niet alle cadeautjes zijn verzameld. Odin heeft de broederbanden gevraagd voor een laatste plundertocht op zoek naar cadeautjes voor de kinderen.
            Na een fantastische rooftocht is het tijd om weer terug naar Skandia te keren, maar de broederbanden geraken in een winterstorm en moeten tijdelijk overwinteren op Skorghijl. De hutten, die overigens niet gemaakt zijn voor de koude winters, zijn helemaal ingesneeuwd en nu is het hun taak om op het eiland zien te overleven met de spullen die ze hebben…

Onze dappere broederbanden zijn deze uitdaging natuurlijk vol Skandische moed aangegaan, wat heeft geresulteerd in deze tussenstand:

De Schrijvende Studenten19 punten
De Lynxen 18 punten
De Schavuiten15 punten
De Haviken 13 punten
Het Gouden Ei 12 punten
De Goudvissen10 punten
De Valken10 punten

Dat gaat nog spannend worden tijdens ronde 4…
Wie zal er in de finale komen? Houd deze pagina in de gaten voor het antwoord!

Moge Gorlogs zweterige voeten je bijstaan, en je bijl altijd scherp zijn,

Het algemeen bestuur,
Britt (24), Robin (23), Rosalie (18) en Yannick (17)

Odin Nickelson