Ergens in het bos bij Araluen sloop er een schaduw over de grond. Acht meter verderop stond een groep mannen, ze waren allemaal bewapend met speren, bijlen, zwaarden en messen. Het waren rovers, zag Maddie. Ze sloop naar een boom zonder dat ze haar zagen. Opeens liep Maddie weg van de boom en liep met een gespannen boog naar de rovers. Die chrokken zich rot, ze hadden ineens iemand uit een boom zien komen. En het was nog een Jager ook. De Grijze Jagers waren beroemd door heel het land. Vooral omdat de mensen dachten dat de Jagers over magische krachten beschikten.
‘Blijven staan of ik schiet een pijl door je schouder,’ zei Maddie. Ze had de rovers in de gaten gehouden en een van de mannen, een jongen van nog maar ongeveer veertien jaar, probeerde weg te sluipen. De jongen schrok, hij had niet gezien dat de Jager hem in de gaten hield. Een man nam het woord, hij is dus de leider dacht Maddie.
‘Wij zijn in de meerderheid, we kunnen haar wel aan.’ Een voor een kwamen de mannen naar Maddie toe rennen. Het viel Maddie op dat de
leider een beetje achteraan bleef. De eerste man met een zwaard kwam naar haar toe rennen.
Binnen drie seconden lag hij dood op de grond met een pijl door zijn buik. De andere mannen schrokken er van. Hoe kon iemand zo snel en goed schieten? Natuurlijk wisten ze wel dat de Grijze Jagers de beste boogschutters waren die er bestaan, maar dat ze zo goed waren wisten
ze nog niet.
‘Ga eropaf, jullie zijn toch niet bang voor een meisje?’ De rovers herpakten zich weer en kwamen aanrennen. Een voor een vielen ze neer op de grond, tot alleen nog de leider overwas.
De leider schrok, net stonden er nog twintig mannen voor hem en nu lagen ze allemaal dood of zwaargewond op de grond. Hij herpakte zich en viel aan. Maddie gooide haar werkmes en hij belandde precies tussen de ogen van de leider.
‘Zo’ zei Maddie. ‘Opgeruimd staat netjes.’

De rovers – Coeno

Eén gedachte over “De rovers – Coeno

  • 4 augustus 2020 om 09:54
    Permalink

    Wauw wat een prachtig verhaal Coeno. Super ?

Reacties zijn gesloten.