Maak kennis met… Anja!

Gegroet mede-Jagers!

Mijn naam is Anja en ik ben 22 jaar oud. De eerste keer dat ik over de Grijze Jager serie hoorde, is alweer tien jaar geleden. Ik kwam de serie tegen in een boekenwinkel, maar ik begon pas op de middelbare met het lezen van de boeken. In korte tijd las ik ze allemaal uit en niet veel later begon ik met het verzamelen van de boeken. Mijn grootouders haalden altijd het nieuwste deel, dus op een gegeven moment wisten de verkopers wel waarvoor ze kwamen.

In mijn dagelijks leven studeer ik archeologie. Mijn hobby’s zijn boogschieten, lezen,

schrijven en series kijken op Netflix. Mijn verhalen publiceer ik op archiveofourown.org (ao3) en op Wattpad, onder de naam ‘Maeve_Lynn’. Ook op Tumblr (@ranger-melany) ben ik regelmatig actief en schrijf ik korte verhaaltjes of wissel ik ideeën uit met andere fans.

Maak kennis met… Charlotte!

Hi, ik ben Charlotte (Charlie) en ik heb heel veel zin om aan de slag te gaan in het bestuur. Ik loop nu al 20 jaartjes rond op deze aardbol en zit in mijn eerste jaar van mijn bachelor Engelse taal en cultuur aan Universiteit Leiden.

Ik ben al meer dan tien jaar fan van de Grijze Jager ondertussen en vind het super leuk dat ik die passie met jullie mag delen! Wel moet ik zeggen dat ik geen favoriet boek heb, want ik kan niet kiezen, haha. Wel heb ik een favoriet personage, Gilan, en mijn favoriete dier is waarschijnlijk toch wel Trek of Sabel.

Ik ben trouwens altijd wel beschikbaar om te praten over GJ of wat dan ook. Stuur me gewoon maar een berichtje via onze social media, Discord of AO3 (@Charlie_Bharlie).

Nou, hopelijk zie ik jullie snel een keertje en tot die tijd: drink koffie en lees GJ.

Liefs, Char

Maak kennis met… Jenta!

Hoi Grijze Jager fans,

Als kersvers bestuurslid wil ik me graag aan jullie voorstellen. Ik ben Jenta (17) en ik woon in Haarlem. Naast dat ik veel lees – vooral de Grijze Jager boeken natuurlijk – schrijf ik zelf ook verhalen. Mijn andere interesses zijn natuur en architectuur. Na mijn eindexamen hoop ik bouwkunde te gaan studeren en ik wil blijven schrijven. 

De Grijze Jager boeken zijn erg belangrijk voor mij, zoals misschien ook wel voor jullie, maar van alle delen vind ik De Keizer van Nihon-Ja het leukst. Mijn lievelingspersonage, Alyss, komt in dit deel het beste tot haar recht en ik ben geïnteresseerd in Aziatische culturen. 

Van alle dieren uit de serie, is Abelard mijn favoriet, omdat hij zo sarcastisch en gevat is. Mijn minst favoriete dier is de wolf, die Bellerophon (de eerste Trek) verminkte, en ook de Kalkara zou ik niet graag tegenkomen.

Ik zie ernaar uit om een steentje bij te dragen aan deze fanclub en om jullie beter te leren kennen.

Maak kennis met… Leonie!

Hi! Ik ben Leoni, ik ben 17 jaar oud, en gebruik zij/haar voornaamwoorden. Ik woon in Zuid-Limburg, met mijn vader en broertje. Samen met mijn moeder doe ik vrijwilligerswerk voor de dierenbescherming en vangen wij ieder jaar een aantal jonge katjes zonder moeder op. Ook ben ik Explorer bij de scouting. Daarnaast ben ik actief staflid voor de groep van 6 tot 11 jaar, de Welpen.

Ik ben begonnen met het lezen van de Grijze Jager boeken toen ik een jaar of 8 was, mijn opa had het eerste boek voor mij gekocht omdat hij dacht dat ik het wel leuk zou vinden. Een paar jaar later gebeurde hetzelfde met de Broederband serie. Sindsdien ben ik fan.

Mijn favoriete dier is Trek, want hij heeft gewoon zoveel sass. That’s it, that’s the tweet.

Maak kennis met… Johanna!

Gegroet, grijs-groene blob!

Mijn naam is Johanna. Ik ben in aanraking gekomen met de Grijze Jager doordat onze schoolbibliotheek op de middelbare de boeken had! Toen heb ik (samen met een vriendin) fanatiek alle boeken uitgelezen die in het jaar 2013 in onze schoolbibliotheek stonden. Onze bibliothecaresse vond dat zo leuk dat ze alle al uitgegeven boeken die de school nog niet had voor ons bestelde! Daar achteraan kwam op een vakantie naar Engeland al gauw de Broederband, en mijn collectie aan boeken van Flanagan is niet meer kleiner geworden. In 2017 was ik voor het eerst op de Grijze Jager dag samen met mijn twee neefjes en tante. Sindsdien ben ik er elk jaar geweest. Zo heb ik ook de Fanclub leren kennen!

Doordeweeks studeer ik informatica en ben ik bijna altijd achter een computer te vinden. In de weekenden houd ik mij graag bezig met cosplay (ik wil gewoon een Jager zijn…), scouting (dat is toch bijna een Grijze Jager zijn?), boogschieten en lezen. Daarnaast game ik iets te veel uren en schrijf ik af en toe nog verhalen.

Maak kennis met… Rosalie!

Hoihoi!

Ik ben Rosalie, was 15 toen ik aan dit avontuur begon en mag mezelf intussen volwassen noemen… Na begin 2015 onder dwang de Grijze Jager audioboeken in de auto te hebben moeten aanhoren ben ik een hardcore fan van John Flanagan geworden. Ik ben actief op meerdere platformen (zoals tumblr, tiktok, wattpad, archiveofourown.org, fanfiction.net) waar ik onder de naam RedRoseArrow graag (Engelse) Grijze Jager (Ranger’s Apprentice) content creeër en ook op instagram heb ik mijn eigen internationale Grijze Jager account genaamd “citizens.of.araluen”. 

In 2017 heb ik samen met Robin een grootste meet-up voor Grijze Jager fans tijdens de Grijze Jager dagen georganiseerd. Tijdens dat weekend kreeg ik het idee om een Grijze Jager Fanclub te starten. Samen met Noortje, Robin, en Britt ging ik aan de slag – en nu zijn we hier! Intussen ben ik als enige oprichtster nog over en heb ik het genoegen om met nieuwe bestuursleden de Fanclub nog verder te mogen uitbreiden!

Maar het allerbelangrijkste blijft het natuurlijk om met jullie ~de leden~ vooral veel plezier aan de serie te hebben. Want deze Fanclub is nog steeds voor de fans, door de fans!

Liefs, Rosalie

Oud bestuursleden

Maak kennis met… Britt!

Ik ben dus Britt en met mijn 24 jaar de oudste van het gespuis dat zichzelf het bestuur van de Fanclub noemt. Ik ben een multitasker die, naast het zijn van dierenverzorger, dol is op schrijven, lezen (vooral de Grijze Jager natuurlijk), knutselen en vloggen. Oh, en ik help mee met het regelen van de Grijze Jager Fanclub. Genoeg te doen dus. Maar ik doe alles met heel veel plezier en dat is alles wat je kan bieden, toch? 

Britt stopte op 01 Oktober 2021 met haar bestuursfunctie binnen de Fanclub.Maak kennis met… Yannick

Hallohallohallo..!

Goed om je te zien! Ik ben Yannick, en na een boekbespreking over het eerste boek in groep 7 ben ik verliefd geworden op de boeken. Dat is nu al zo’n 5 jaar geleden..!
Sinds die tijd heb ik alle boeken minstens twee keer gelezen (ook al is de laatste keer alweer een tijdje terug), ben ik twee keer naar de Grijze Jager Dag geweest en heb ik mijn eigen Instagram fanaccount gemaakt (@the_rangers_cloak_) waarop ik Grijze Jager memes plaats wanneer ik daar tijd en zin in heb.
Voor de rest? Nou, ik lees veel, doe soms wat kaarttrucjes en longboard mezelf van hot naar her. Ik speel graag spelletjes, luister naar muziek, teken landkaarten en cube in m’n vrije tijd!

Yannick stopte op 01 Oktober 2021 met zijn bestuursfunctie binnen de Fanclub.Maak kennis met… Robin!

Hoi allemaal,

Mijn naam is  Robin. Het is inmiddels al een goede zes jaar geleden dat ik begonnen ben met het lezen van de Grijze Jager boeken. Heel veel keus had ik niet: een goede vriendin gaf me boek 1 en accepteerde geen nee. Uiteraard ben ik nu heel blij dat ze dat gedaan heeft, anders waren we hier nu niet.

In 2012 ben ik voor het eerst naar de Grijze Jager dag geweest en sinds 2014 heb ik ieder jaar een meet-up georganiseerd. Rond die tijd ben ik ook begonnen met het schrijven van fanfictie op Wattpad. Via die website heb ik Britt, Noortje en Rosalie leren kennen. Deel zijn van deze fanclub is voor mij een fantastische ervaring, omdat de combinatie van een geweldige boekenserie, leuke mensen en organiseren perfect is!

Groetjes Robin

Robin stopte op 1 december 2020 met haar bestuursfunctie binnen de Fanclub.
Maak kennis met… Noortje!

Hoi, ik ben Noortje. Ik ben begonnen met het lezen van De Grijze Jager boeken op de basisschool en dat is altijd gebleven. Ik zit zelf al sinds 2014 op Wattpad, waar ik ook fanfictie schrijf. Mijn hobby’s zijn paardrijden en fotografie. Een van de redenen dat ik ook de officiële fanclub fotograaf ben! Mijn favoriete Jager is Gilan en alle boeken zijn favoriet. 

Noortje heeft op 27 juli 2019 besloten te stoppen als bestuurslid.