Wat vandaag een doodgewone zaterdag was, had eigenlijk de Grijze Jager Dag moeten zijn.

Rosalie had nu eigenlijk doodop in bed moeten liggen, schor klagend over de pijn in haar voeten terwijl ze een derde aspirine tegen de hoofdpijn naar binnen werk. Ze had nu moeten vertellen dat ze stiekem nog helemaal niet bijgekomen is van de eindexamens, maar zich toch om half acht al meldde in het Archeon. Dat ze om half tien, toen de deuren opende, binnen no-time omver gelopen werd door de befaamde “Plunderbende” en honderden fans en een aantal van haar beste vrienden eindelijk weer zag.

Britt had nu bezig moeten zijn met het editten van haar vlog, nagenietend van alle enthousiaste mensen die door het beeld springen, de epische beelden van de theatershow over het nieuwe Broederband boek en alle activiteiten van de dag.

Yannick had nu overweldigd voor zich uit moeten staren, na alle drukte van voor het eerst meedraaien als bestuurslid, in plaats van vrijwilliger. Hij zou moe, maar voldaan moeten zijn, nu hij te weten is gekomen hoeveel werk er in zo’n dag gaat zitten en hoeveel extra plezier het oplevert.

Robin had druk bezig moeten zijn met het verwelkomen van alle nieuwe leden, die niet allemaal even duidelijk hun e-mailadres kunnen schrijven. Ze had als een gek foto’s moeten uitzoeken om toch nog gauw een verslagje in de nieuwsbrief van 1 juni te kunnen plaatsen.

In plaats daarvan moeten we – en met ons honderden anderen – wachten tot 15 mei 2021. En dat is oké. Het enthousiasme en de gedeelde liefde voor deze boeken is namelijk niet van de Grijze Jager Dag afhankelijk. Natuurlijk balen we ervan dat een aantal bijzondere dingen niet hebben plaatsgevonden – maar we zijn blij te weten dat niets ons ervan weerhoudt om alles volgend jaar net iets specialer te maken.

Lieve Gottmer, lieve Archeon, maar toch vooral lieve mede-fans: tot volgend jaar. We kijken nu al uit naar een vermoeiende dag vol met geschreeuw, gelach en gewoon heel veel energie. Zo’n dag die je nog lang in je spieren voelt en de herinnering waaraan steeds weer een glimlach op je gezicht tovert. We hebben er zin in! Tot dan x.

Zaterdag 23 mei