Hey hallo, Britt weer met een nieuw blogje!

Ik houd van dieren, dat is volgens mij algemeen bekend. Dus als er dieren voorkomen in de Grijze Jager of in Broederband, dan ben ik best wel blij. Hoewel ik natuurlijk ook best een boek kan lezen zonder dieren.
Hoe dan ook, iedere keer als er een dier in een verhaal voorkomt, ben ik altijd super nieuwsgierig wat voor dier het is. Het blijft toch echt de dierverzorger in mij, denk ik. Je kunt wel heel leuk over een vogel schrijven, maar wat voor vogel precies? Een grote arend is toch heel wat anders dan je standaard everyday kanarie. Je zou er maar een in huis hebben.
Maar in de Grijze Jager komen dus dieren voor, yeah voor mij! Wills honden, Schaduw, Ebben en Sabel, zijn niet heel moeilijk te raden. Zwart met witte herdershonden, vaak bedoeld om schapen te hoeden. Nah, dat kan alleen een border collie zijn.
Kloef daarentegen, de hond van de Broederband serie, was een moeilijkere opgave. De eerste keer dat ik over Kloef las wist ik niet zeker wat ze was. Ik wist dat ze groot was, want ze wordt beschreven in de boeken als een kleine beer of een harige pony. Hoewel, dat is niet helemaal waar. In het boek wordt ook beschreven dat Kloef ongeveer op heuphoogte komt en wetende dat Skandiërs nu niet de meest kleine personen zijn, dan klopt dat aardig met de omschrijving.
In eerste instantie ging ik ervan uit dat Kloef een Sint Bernard zou zijn. Dat is de eerste berghond die in mij opkwam. Het is een berghond, maar wel eentje die je niet snel zult vinden in Skandia of Scandinavië, want Sint Bernards komen voor in de Alpen van Zwitserland. Kloef en een Sint Bernard hebben allebei dezelfde kleuren, namelijk bruin, zwart en wit. En Sint Bernards zijn natuurlijk heel erg groot. Het zou dus de perfecte Kloef kunnen zijn.
Er is echter een ding dat me bleef storen. De tekening klopte niet! Met een tekening bij dieren wordt bedoeld hoe de vacht eruit ziet. Heeft het dier vlekken en waar zitten die vlekken. Er zijn een heleboel dieren die bepaalde kleuren en bepaalde vlekken op specifieke delen van hun lichaam hebben. Daaraan kun je een dier herkennen.
Laten we boek 4 er maar even bij pakken en kijken naar de eerste keer waarin Hal en Kloef elkaar ontmoetten: “De hond had een zwarte vacht, met een witte snuit en een witte bles om zijn ogen, waardoor het leek alsof hij een masker droeg. De rug van de hond was zwart, buik en onderlijf waren wit. De poten waren aan de bovenkant ook zwart, maar naar de enkels toe ging de zwarte vacht geleidelijk over in geelbruin en de voeten waren wit. Ook de hals en boven elk oog had het beest geelbruine vlekken.”
Een Sint Bernard is niet zwart. Niet zo erg als in het verhaal beschreven wordt, tenminste. Maar dan is de grote vraag: Wat voor hond is Kloef dan wel? Het heeft me een enige tijd geduurd voor ik het wist, maar ik denk dat ik het antwoord op de vraag heb. Kloef is… een Berner Sennenhond! De tekening klopt bijna precies en de rest ook. Het is een berghond, waaks en hij komt niet voor in Skandia.

Zo, hebben we dat mysterie ook weer opgelost. Zullen we de volgende keer kijken naar het mysterie van de Grijze Jager paarden?

Welke hond is Kloef?