Hoi allemaal, ik ben Jessica, maar de mensen die afgelopen 19 mei in het Archeon waren kennen mij misschien beter als Tecumsa. Ik ga jullie vertellen hoe ik het vond om in de shows te spelen, en hoe de repetities er voor mij uitzagen.
De eerste repetitie dag was in Apeldoorn, ik kwam naar binnen met de gedachten dat ik wel gewoon op de achtergrond kwam te staan. Nou niet dus, Eline was de rollen aan het verdelen en vond dat ik de rol van Tecumsa moest spelen. Ik stemde er twijfelend mee in,  want ik wist helemaal niet wie Tecumsa was of wat ze deed in de show. Zonder dat ik iets vroeg kreeg ik antwoord, Tecumsa is het liefje van Stig. En toen gingen we repeteren!
Bij de tweede repetitie dag, merkte ik dat de groep ook in was voor wat humor. Dat maakte het repeteren een stuk leuker! We leerden onze vechtscénes, op de muziek. Aan het einde vroeg Eline aan mij of ik die vrijdag in het Archeon kon komen repeteren, samen met een paar anderen en de hoofdrolspelers.
Die vrijdag avond kwam ik aan bij het Archeon, helemaal uit Apeldoorn met de trein naar Alphen aan de Rijn, en vanaf het station met de bus naar het Museumpark. Ik kan je vertellen, zoveel stress heb ik nog nooit gehad. Daar aangekomen liep ik samen met één van de hoofdrolspelers naar de arena, onderweg waren we wat grapjes aan het maken. Aangekomen bij de arena, zag ik dat best veel mensen bezig waren met het opbouwen van het decor. Ik keek mijn ogen uit, het zag er al geweldig uit. Toen iedereen er was, gingen we onze kostuums aantrekken en repeteren. De volgende dag was het al zover.
De eerste show, zat bomvol met bezoekers. Vooral de karakters Hal en Stig waren zeer geliefd, het maakte mij een beetje onzeker. Hou zou het publiek reageren als ze zagen dat Tecumsa Stig een kus geeft?
Gelukkig ging de eerste show heel goed, en dat kreeg iedereen te horen van de bezoekers. Na de show moest ik naar het toilet, en werd ik door een moeder aangesproken. Ze vertelde mij dat haar zoontje het prachtig vond, en dat hij zelfs zei: “Awh mam, is het nu al afgelopen?”
Ik zelf vond het een hele ervaring, inmiddels lees ik het boek van de Spookgezichten. En ik ben helemaal verzonken in het verhaal, als ik de kans zou hebben om volgend jaar wéér mee te doen aan de shows…. dan weten we het wel!

Tecumsa vertelt