Ook onderweg moet er gekookt worden, zelfs als je daar geen energie

Dit gerecht duurt lang, maar heeft weinig aandacht en moeite nodig. Perfect dus om ‘s avonds bij een kampvuurtje te bereiden en bij de komen van een lange dag! 

Ingrediënten

  • Zoete aardappelen
  • Zout en peper
  • Olijfolie 

Bereidingswijze

  1. Snijd de zoete aardappels in de lengte doormidden. Bestrijk de gesneden kant met wat olijfolie en leg die kant op een met bakpapier bekleden bakplaat. Plaats in een voorverwarmde oven, op 180 graden, en laat 45 minuten liggen. 
  2. Zet na 45 minuten de oven uit, maar laat de zoete aardappelen nog 15 minuten in de warme oven liggen. 
  3. Wanneer je de zoete aardappelen uit de oven haalt, kan je de schil er zo vanaf trekken. Let wel op, want ze zijn goed warm!
  4. Snijd de nog warme en intussen zachte aardappelen in stukjes. 
  5. Je kan de stukken in een blender doen of met een staafmixer pureren. Gooi er zoveel kokend water bij als nodig is om een voor jou goede zachte, dunne textuur de creeëren. 
  6. Gooi er naar smaak nog wat zout en peper doorheen. Serveer met een scheutje olijfolie. 

Eet smakelijk!

Recept – Simpele zoete aardappelsoep voor onderweg