Will geeft het toe in boek 12: Jenny’s bosbessenjam is zijn favoriete beleg voor op brood. Maar jam maken kan een langzaam process zijn. Nog sneller en minstens even lekker is echter een bosbessencrumble. Ook dit gerecht is ideaal voor een Jager-leerling die nog zeer weinig ervaring in de keuken heeft. 

Ingrediënten

  • Zoveel blauwe bessen als je wilt. Eventueel kan je het combineren met bramen, frambozen, en/of appels. 
  • 150 gr blauwe bessen 
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel 
  • 150 gr rietsuiker
  • 3 el havermout
  • 175 gr ongezouten roomboter
  • wat vanille extract

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden. 
  2. Schil de appels, snijd ze in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in blokjes en verdeel samen met de bessen over de bodem van de ovenschaal. 
  3. Meng het bakmeel, de suiker en havermout. Snijd de boter in blokjes en voeg toe. Voeg het vanille extract toe. Meng goed.
  4. Kneed het crumble deeg met je handen tot een kruimelig mengsel en verdeel over het fruit. 
  5. Bak de crumble in het midden van de oven in ongeveer 35 min. goudbruin. 

Eet smakelijk!

Recept – Bosbessencrumble voor als Jenny’s bosbessenjam op is