Ook in Arrida worden er meerdere scènes aan eten toegewijd. Helaas konden wij geen vierpotige kip vinden voor Arnaut – wel een overheerlijke couscous. 

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 2 knoflookteentjes
  • 4 tl gedroogde oregano
  • 4 tomaat
  • 1 komkommer
  • 20 gram verse munt
  • 1 limoen
  • 335 gr couscous
  • 700 ml groentebouillon 
  • Olijfolie

Bereidingswijze

  1. Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de couscous. 
  2. Haal de pan van het vuur, voeg de couscous toe en laat, afgedekt, 10 minuten staan. 
  3. Roer daarna de couscous los met een vork. 
  4. Pers de knoflook of snijd fijn. 
  5. Snipper de rode ui.
  6. Verhit de olijfolie in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui, knoflook en gedroogde oregano 4-6 minuten. 
  7. Breng op smaak met peper en zout. 
  8. Snijd ondertussen de komkommer en tomaat in kleine blokjes.
  9. Pluk de muntblaadjes van de takjes en snijd de munt fijn. 
  10. Rasp de limoen met een fijne rasp en snijd de limoen vervolgens in partjes.
  11. Meng de tomaat, komkommer, munt en gebakken ui met de couscous.
  12. Breng de couscoussalade naar wens op smaak met de limoenrasp en extra vierge olijfolie.
  13. Verdeel de couscoussalade over de borden.

Eet smakelijk!

Recept – Arridaanse couscous