Ook in Arrida worden er meerdere scènes aan eten toegewijd. Helaas konden wij geen vierpotige kip vinden voor Arnaut – wel een overheerlijke couscous.
Ingrediënten
- 1 rode ui
- 2 knoflookteentjes
- 4 tl gedroogde oregano
- 4 tomaat
- 1 komkommer
- 20 gram verse munt
- 1 limoen
- 335 gr couscous
- 700 ml groentebouillon
- Olijfolie
Bereidingswijze
- Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de couscous.
- Haal de pan van het vuur, voeg de couscous toe en laat, afgedekt, 10 minuten staan.
- Roer daarna de couscous los met een vork.
- Pers de knoflook of snijd fijn.
- Snipper de rode ui.
- Verhit de olijfolie in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui, knoflook en gedroogde oregano 4-6 minuten.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd ondertussen de komkommer en tomaat in kleine blokjes.
- Pluk de muntblaadjes van de takjes en snijd de munt fijn.
- Rasp de limoen met een fijne rasp en snijd de limoen vervolgens in partjes.
- Meng de tomaat, komkommer, munt en gebakken ui met de couscous.
- Breng de couscoussalade naar wens op smaak met de limoenrasp en extra vierge olijfolie.
- Verdeel de couscoussalade over de borden.
Eet smakelijk!
Recept – Arridaanse couscous