Het heeft even geduurd (maar liefst ruim vijf maanden!), maar eindelijk kreeg ik het verlossende mailtje en telefoontje: uw bestelling ligt klaar en kan opgehaald worden! En dat een dag vóór de officiële release datum! Na school racete ik dan ook naar de boekhandel en ja hoor, daar, op de toonbank, lag het boek waar ik al zolang naar uitgekeken had: Broederband 7, De Caldera. In verband met de voorbereidingen voor de Grijze Jager Dag kreeg ik eerdaags de kans niet om te lezen, maar zondag las ik het boek in één ruk uit!
Wat was het een verhaal. Een echte Flanagan, vol met spanning, vriendschap, en onverwachte wendingen.
Het boek begint met Stig, die meedoet aan de jaarlijkse Maktig wedstrijd. Dit alleen al zorgt voor een paar spannende hoofdstukken, vol met de details en goede vechtscenes die we van Broederband gewend zijn.
Maar dan. Een onverwachte gast helemaal uit Byzantium komt aan in Hallasholm en roept de hulp in van de Reigers. De zoon van de keizerin van Byzantium wordt namelijk gevangen gehouden en deze bezoeker – tevens een bekende uit het verleden – moet alles op alles zetten om de jongen te redden.
Gedreven door hun gevoel van rechtvaardigheid en hun lust voor avonturen vertrekken de Reigers naar Byzantium, maar hun reis verloopt niet soepel. Toch komen ze zonder al te grote problemen aan in het grote, onbekende rijk – en dan begint de daadwerkelijke zoektocht naar de zoon van de keizer, maar niet zonder gevaren, natuurrampen en wraakzuchtige piraten.
Ik heb er weer ontzettend genoten van dit nieuwe avontuur van de Reigers. Het voelde goed om terug te keren in de wondere wereld die John Flanagan geschapen heeft. Het voelde goed de personages weder te zien en nieuwe dingen over ze te leren. En ook van de schrijfstijl heb ik weer genoten.
Toen de onverwachte bezoeker geïntroduceerd werd, dacht ik een deel van het einde te kunnen voorspellen. Ik dacht John op een cliché betrapt te hebben, en toch bleek het behoorlijk anders af te lopen. En is dat niet iets ongelooflijk moois om te lezen? Ik vind in ieder geval van wel.
Mijn complimenten naar John Flanagan, voor het presenteren van weer een prachtverhaal. Een aanrader, voor al zijn fans. Zorg wel dat je even de tijd hebt, want je legt het boek pas weer neer als het helemaal uit is!

Broederband: De Caldera, is verkrijgbaar in meerdere boeken- en webwinkels, voor 16,99 (paperback) of 19,99 (hardcover).

Recensie: Broederband 7, De Caldera

Eén gedachte over “Recensie: Broederband 7, De Caldera

• 22 mei 2021 om 10:10

is het al bekend wanneer hij uit komt?

Reacties zijn gesloten.