Verontschuldigingen namens het bestuur! Het plan om meteen na de Grijze Jager Dag deze blog op te starten; echter, we hadden er zo veel nieuwe leden bij en andere zaken te regelen dat we er niet aan toegekomen zijn… Excuses! Maaaarrr het feit dat we niet hierop gepubliceerd hebben wil niet zeggen dat we er niks voor gedaan hebben! In tegendeel, we hebben juist een hele stapel blogposts voor jullie klaarliggen!
Vanaf vandaag zullen jullie elke derde zondag hier een nieuwe blogpost vinden. Dit kan een verslag zijn, een recensie, een fantheorie, of iets heel anders! Wil jij iets vertellen? Stuur het ons!
​Voor vandaag hebben wij voor jullie een verslag geschreven vanuit ons perspectief, over de Grijze Jager Dag. Veel leesplezier!

Om zes uur stond ik op. Om kwart over zes was ik aangekleed. Om half zeven had ik een laatste keer gecheckt of ik echt alles had. Om kwart voor zeven zat ik aan het ontbijt. Om half acht vertrok ik, met mijn vader, broertje en zusje, naar het Archeon. Om kwart over acht stond ik, samen met alle andere vrijwilligers, bij de ingang van het Archeon.
Echt waar! Omdat we als fanclub zijnde een officieel onderdeel van De Grijze Jager Dag waren, werden wij ook op tijd op het Archeon verwacht, zodat we konden helpen opbouwen en voorbereiden. En dus stonden we daar, om half negen, met z’n vieren en omringd door stapels tassen, kisten en, in mijn geval, een kledinghoes. Zeulend met alles dat mee moest (gelukkig hadden we hulptroepen genaamd mijn vader, broertje en zusje, ingeschakeld), verhuisden we van de ingang naar onze stands in de middeleeuwen. Opbouwen en zorgen dat we er om half tien helemaal klaar voor waren. 
Omdat wij als fans zelf ook nog graag door het Archeon wilde struinen die dag, hadden we een rooster gemaakt. Tijdens de meetings zouden we er alle vier zijn, daar tussendoor steeds twee van ons. Iets voor tienen bewogen Noortje en ik ons dus naar de ingang, om jullie en onze andere vrienden welkom te heten. Om tien over tien werden we echter teruggeroepen naar de stands, omdat het overvol was. Ik ben er niet meer weggeweest ook, behalve voor de show haha. 
De hele dag heb ik daar gestaan, afwisselend geholpen door Britt, Robin en Noortje, die ook deze drukte niet verwacht hadden. Zelfs mijn broertje en zusje moesten als hulp eraan te pas komen, ook met de verkoop van de pijlen van Tom. 
Maar het was het allemaal waard. Ieder van ons vond het leuk om met jullie te praten, van uitleg over de fanclub tot heuse complottheorieën. We werden zelfs uitgenodigd voor een interview met 7Days! 
De dag ging in een waas van lachende gezichten voorbij, vol met schreeuwen, lachen, en in sommige gevallen ook weer lachen en weer opstaan (lang leven de lange capes). De boekenleggers liepen als een trein en we hebben genoeg geld opgehaald om voorlopig leuke dingen te organiseren! 

Oh, en nog even over het toneelstuk: ik had het script van tevoren al gelezen, als “second opinion” voor Gottmer, en het toneelstuk deed er ere aan! De acteurs waren simpelweg ge-wel-dig, en de special effects waren ook om te genieten! Zeker wel beter dan afgelopen jaren 😉

Onze volgende meet-up staat gepland voor zaterdag 21 juli 2018, in regio Haarlem. Zien we je daar? 

Grijze Jager Dag 2018 – Verslag 2