Heyhoi!
​En, wie van jullie hebben je handen al op De Clan van de Rode Vos gekregen? En wie hebben er al interessante theorieën over wat er Maddie en de anderen verder te gebeuren staat? Ik, Rosalie, in ieder geval wel, en in deze blog ga ik die theorieën dus met jullie delen. LET OP: deze blogpost bevat dus spoilers voor BOEK 13, De Clan van de Rode Vos. Niet lezen als je het boek nog niet gelezen hebt dus!

>>>———-> <———-<<<

“AAAAAAAAAHHHHHHH” Dat was mijn eerste reactie toen ik de laatste bladzijde van boek 13 omsloeg. Of nou ja, zoiets, want het was twee uur ’s ochtends en ik wilde de rest van mijn familie niet wakker maken. Punt is en blijft, wat. een. cliffhanger. Er werd zelfs naar Gottmer gebeld dat het boek incompleet was. Niet dus, we worden gewoon geacht nog NEGEN maanden te wachten tot we te weten komen hoe Maddie dit gaat oplossen. Of niet, natuurlijk… 

Ik was een klein beetje teleurgesteld over hoe weinig Will en Halt er in de boeken zat, maar eerlijk is eerlijk, Maddie is nu de hoofdpersoon en als zij dus niet aan Will’s zijde is… Bovendien werd dit hartelijk goed gemaakt door de vele bladzijdes waar we van Gilan mochten genieten! En de Reigers…! Hemel, het boek zat vol leuke verassingen. Ook nog Halt, die vertelt over hoe hij nou eigenlijk aan de Temujai paarden kwam, en Maddie die overduidelijk ZO erg gegroeid is sinds we haar voor het eerst leerde kennen. 
Voor zover het gefangirl over het boek. Nu over tot de serieuze zaken: hoe gaat Maddie het koninkrijk redden? Want laten we duidelijk zijn, ze zit diep, diep in de problemen. 
Will en Halt zijn aan de andere kant van het land, op jacht naar boeven die er niet zijn, en ze hebben geen idee wat voor rampen zich in Araluen afgespeeld hebben. Gilan en Arnaut zitten opgesloten in het fort, met de kasteelwacht en niet genoeg rantsoenen om het lang uit te houden. Cassandra zit opgesloten in de kasteeltoren, met weliswaar een geheime gang uit, maar dat is veel te gevaarlijk. En wie weet waar de Reigers zijn… 
Dus, hoe gaat dat opgelost worden? Mijn idee is dat Maddie allereerst een poging gaat doen om Arnaut en Gilan te bevrijden. Dat kan ze echter niet alleen, dus ik denk dat ze eerst op zoek moet naar de  Reigers. Zodra ze die gevonden heeft, kunnen ze Arnaut en Gilan bevrijden. Die twee kunnen dan helpen kasteel Araluen weer over te nemen. Makkelijker gezegd dat gedaan, maar ik ben ook geen Grijze Jager. 
Het zou pas echt leuk zijn als Will en Halt ook nog een bepaalde rol spelen, maar ik denk dat dat teveel gevraagd is. Bovendien zijn dan alle helden bij elkaar en dat is lastig schrijven. Waarschijnlijk doet Cassandra ook nog wel de een of andere ontsnappingspoging, daar is ze impulsief genoeg voor. En ik heb ook geruchten gehoord dat het een zeer bloederig duel wordt, daar op Araluen… Nu maar hopen dat iedereen het overleefd. Duncan’s dood zou ik nog wel kunnen handelen, hij is oud en zwaar gewond. Eenander, daarentegen…. 
Ja, Halt is dood, maar Halt is ook onsterfelijk dus die kan niet dood. Mag niet. Cassandra of Arnaut ten onder, dat is ook een zeer geringe mogelijkheid… maar daar denken we gewoon niet aan. Als wij er niet in geloven, dan kan het ook niet, toch? 
En als Will of Maddie dood gaat? Dan ga ik ook ten onder. 

Dat dus. Als jullie nog interessante theorieën hebben over wat er in boek 14 gebeuren kan, deel het dan vooral met ons! Ik ben heel nieuwsgierig om te zien wat jullie vinden en denken 🙂

De Clan van de Rode Vos