Gegroet Grijze Jager fans, Britt hier. Ik denk dat het weer tijd wordt voor een nieuwe blogpost!

Voor de mensen die mij nog niet zo goed kennen: naast alle dieren en dierenverzorging ben ik dol op cartoon series. Elena van Avalor, Miraculous, Trollenjagers en Mysticons, om maar een paar voorbeelden te noemen. En ja, ik weet het, ik ben de oudste van het bestuur, 22 jaar, een volwassen vrouw en ik kijk de meest kinderlijke series bedoeld voor koters van een jaar of negen. Aan de andere kant weet ik zeker dat 50% van alle fans hier ouder is dan de leeftijdsgrens van twaalf jaar die op de Grijze Jager boeken staan, dus niemand hoeft hier te klagen.
Maar al die leeftijdsgrenzen even opzij geschoven, naast het kijken van al die series vind ik het ook heel erg leuk om te luisteren naar de liedjes uit al die series. En ik kan je vertellen, dat zijn een heleboel liedjes!
Op een of andere manier doen de liedjes uit de serie de Leeuwenwacht mij altijd aan de Broederband denken. Vooral het liedje Jakhals stijl, wat heel erg raar is, want de jakhalzen in de serie zijn nu niet bepaald de meest geliefde, heldhaftige personages zoals de Reigers. Echter, als ik er verder over nadenk, hebben onze geliefde, heldhaftige Reigers wel iets overeen met de helden uit de Leeuwenwacht, namelijk de Leeuwenwacht zelf.

Nu ben ik wel leuk een hoop aan het vertellen over leeuwen en reigers en jakhalzen en weet ik het allemaal wat, maar ik denk dat de meeste mensen niet helemaal weten wat de Leeuwenwacht precies inhoud.
Dus laat mij het allemaal even netjes uitleggen. De Leeuwenwacht is een tv-serie gebaseerd op de Leeuwenkoning films. Het speelt zich af net na de eerste film. Simba is nog steeds koning van het Trotse Land en hij heeft twee kinderen: Kiara, die iedereen die de tweede Leeuwenkoning heeft gezien, wel moet herkennen, en Kion.
Kion heeft de hoofdrol in de serie. Hij heeft ontdekt dat hij de brul van de oudsten bezit en dat betekent dat hij een Leeuwenwacht moet samenstellen om de cirkel van het leven te beschermen in het Trotse Land. De Leeuwenwacht bestaat uit de dapperste, de sterkste, de snelste, het scherpste zicht en de leider met de brul van de oudsten. Generaties lang waren dat altijd leeuwen, want LEEUWENwacht. Echter heeft Kion besloten om hele andere dieren in de wacht te verzamelen.

Allereerst hebben we Bunga. Bunga is een honingdas en de beste vriend van Kion. Hij is het adoptiekind van Timon en Pumbaa, net zoals Simba vroeger was. Ook is hij de dapperste van de Leeuwenwacht, maar vaak ook niet de slimste. Echter staat hij altijd klaar voor zijn vrienden en gaat hij geen gevaar uit de weg.
De sterkste van de Leeuwenwacht is Beshte. Een jong nijlpaard en een echte allemansvriend. Hij is hele goede vrienden met Bunga en ze noemen elkaar vaak kleine B (Bunga) en grote B (Beshte), aangezien ze allebei met een B beginnen en Beshte nu eenmaal groter is dan Bunga.
Vervolgens hebben we een heel bijzonder iemand: Fuli. Fuli is een cheeta en daarmee dus ook de snelste van de hele Leeuwenwacht. Maar het echt bijzondere aan Fuli is dat ze een meisje is en het eerste meisje is in de hele geschiedenis van de Leeuwenwacht. Cheeta’s staan bekend als solitaire dieren, dieren die alles in hun eentje doen en dat zie je wel terug in Fuli. Ze is graag op zichzelf, maar zal zeker de Leeuwenwacht helpen als het moet.
En dan, als laatste hebben we Ono, de reiger, gekozen omdat hij het scherpste zicht heeft. Officieel is hij een koereiger, maar dat zijn details die waarschijnlijk alleen een dierenverzorger zoals ik leuk vind om te weten. Hoe dan ook, hij is “the eyes in the sky”, letterlijk. Hij vliegt over het Trotse Land en met zijn scherpe zicht kan hij zien of er ergens gevaar dreigt. Ono is af en toe een nerd, met alles wat hij weet, maar die kennis kan vaak van pas komen en de Leeuwenwacht uit veel situaties redden.

Maar hoe lijken deze dieren dan op onze Skandische vrienden? Behalve Ono dan misschien, want ik bedoel: Reigers.
Maar ik denk dat jullie al wel een beetje doorhebben wie op wie lijkt. Maar laten we er samen nog eens overheen gaan, zodat ik jullie kan vertellen waarom ík vind waarom ze zo bij elkaar passen.
Kion is makkelijk. Leider van de groep. Dat kan maar een iemand zijn: onze eigen Hal. Beiden slim en uitstekende leiders. Beiden dapper en af en toe willen ze nog wel eens een foutje over het hoofd zien. Maar ze hebben een hecht team achter zich waar ze op kunnen bouwen.
Fuli is ook niet zo heel moeilijk. Ik bedoel, het enige meisje in het team. Dat kan alleen maar Lydia zijn. En ondanks dat Fuli razendsnel is en niet altijd de tijd neemt om eventje stil te staan en te wachten, lijken de twee meiden heel erg op elkaar. Gewend aan het jagen alleen, wetende wat ze zelf kunnen, maar toch beiden trots dat ze deel mogen uitmaken van hun groep.
Als derde hebben we Beshte. Ook die is niet heel moeilijk. Groot, supersterk, maar met een enorm hart van goud. Ingvar. Het enige verschil dat deze heren hebben is dat Ingvar nu niet bepaald het beste zicht heeft. Zeker zonder zijn bril. Hoewel nijlpaarden volgens mij ook niet heel goed kunnen zien. Maar daar heeft Beshte weinig last van.
Nu komen we bij de wat lastigere personen die ik kon plaatsen. Ono en Bunga.
Laten we beginnen met Ono. Edvin vind ik er het meest bij passen. Beiden zijn klein gebouwd en vindingrijk. Slim en laten zeker van zich horen als ze het ergens niet mee eens zijn. Beiden zie ik voor me als de “moeder” die de groep bij elkaar houdt. De persoon die voor iedereen zorgt en altijd klaar staat voor het team.
En dan Bunga. Bij welke Reiger past hij? Hij is de beste vriend van Kion, de leider. Dus hij is Stig. Maar Bunga is ook roekeloos en springt midden in een avontuur zonder erbij na te denken. Dat klinkt meer als de tweeling Ulf en Wulf. Hij is een grappenmaker, soms tot ergernis van de groep. Dat klinkt meer als Stefan. En hij is lui en relaxt, genietend van het leven. Dat is meer Jesper. Dus bij wie hoort Bunga nu echt? Laten we er maar op houden dat Bunga gewoon een persoon apart is.

Broederband vs. de Leeuwenwacht